Sådan finder du den rette personlige træner

En personlig træner er en ekspert i træning, programlægning, kost og motivation. Hertil er en personlig træner en kompetent coach, dygtig sparringspartner og en solid vej til at få et skub i den rigtige retning og modtage et solidt spark i røven.

Med en træner får du løbende vejledning, instruktion og givende sparring i forhold til dine målsætninger – og det er den direkte vej til at få det maksimale ud af din træning eller blot komme i gang på en sund og holdbar måde.

Men skal en personlig træner give dig fuld effekt, så skal det være den rigtige træner.

Vil du i dit livs form?


Med Fit Project kan du gratis indhente 3 tilbud fra personlige trænere i Aalborg.
Find din træner i Aalborg her

Det skal være en træner med de fornødne kompetencer, tanker og interesserer – og det skal vigtigt af alt være en træner, som du har god kemi med og føler dig tryg ved.

Et personligt træningsforløb sammen med din egen træner er nemlig – som ordnet antyder – et personligt samarbejde, hvor du vil være i tæt kontakt med din træner, hvorfor du selvsagt skal finde den helt rette, som passer perfekt til dig.

Med traener-oversigt.dk kan du derfor modtage tilbud fra personlige trænere nær dig, som hver især kan imødekomme dine interesser, mål og behov – og som har en ægte ønske om at arbejde med lige netop dig.

Hvad får jeg med en personlig træner – og behøver jeg en?

Først og fremmest bør vi lige slå fast, hvad en personlig træner egentlig er samt hvad, en personlig træner kan gøre for dig.

Så kan du nemlig bedre finde svaret på hvorvidt, en personlig træner i det hele taget er det rigtige valg for dig eller ej.

En personlig træner er en person med relevant viden, ekspertise og erfaring indenfor træning og kost, og ligeledes er en personlig træner en ekspert i at coache, motivere og inspirere dig i din træning, så du kommer godt ud af starthullerne.

Med en personlig træner får du optimal hjælp til dine træningsmål, hvad end du søger hjælp til et varigt vægttab, en god start på din træning, vejledning i korrekt styrketræning og planlægning eller noget helt fjerde. En træner sørger for, at din træning bliver planlagt optimalt og sørger allervigtigst for, at du giver dig fuldt ud til din træning, så du får maksimal udbytte af din tid.

… ”Men skal jeg have en personlig træner?”

Hvorvidt en personlig træner er det rigtige for dig, er der ingen der kan svare på foruden dig selv. En personlig træner kan ikke på magisk vis skabe resultater for dig, og du skal være parat til at yde en stor indsats og arbejde for at skabe din egen succes – men din træner kan motivere, vejlede og sende dig i den rigtige retning.

Endvidere vil en personlig træner hjælpe med løbende opfølgning på din træning, så du bliver holdt til ilden og kommer ind i de gode rutiner – og ikke mindst sørge for at bane vejen til gode resultater gennem veltilrettelagt træning tilpasset dine mål og ønsker.

Og så hjælper det naturligvis, at din træner kan skubbe til dig, være ligetil og motiverende, når det hele bliver lidt hårdt.

Nedenfor er et par scenarier, hvor det kunne være gavnligt at have en personlig træner, så du kan danne dig et godt indtryk af hvornår, en personlig træner er en god beslutning (hvem ved – måske du kan nikke genkendende til et eller flere af scenarierne):

Du har svært ved at holde gejsten og motivationen oppe

Hvis din træningsmotivation er dalende, og hvis du grundlæggende har svært ved at holde lysten oppe, så kan en personlig træner i særdeleshed være med til at gøre en forskel.

Du har sikkert allerede prøvet, at din træning over tid synes mindre spændende, end den var i starten – og det gør det svært for dig at være vedholdende og holde din træning kørende.

I sidste ende gør det dig tilbøjelig til at give op, og i bedste fald betyder det, at din træning føles som en sur pligt, hvilket ikke er holdbart for dig.

Med din egen personlige træner får du et inspirerende indspark til din træning, motivation på ny – og du får grundlæggende gjort din træning til en fornøjelse, som du igen kan se frem til med stor glæde.

Det er svært for dig at komme ordentlig i gang med at træne

Sidder du omvendt i den situation, at du simpelthen ikke kan komme i gang med at træne, så kan en personlig træner for alvor være guld værd i forhold til at få dig på rette vej.

Det er en klassisk problemstilling for mange, at få træning og regelmæssig motion til at passe ind i en hektisk hverdag med arbejde, skole, børn og hvad der ellers måtte fylde i din dagligdag. Tiden til at træne kan du simpelthen ikke finde, og du har svært ved at prioritere det og gøre det til en integreret del af din uge.

Men du vil så gerne i gang – du mangler bare at spark i røven!

En dygtig personlig træner kan hjælpe dig til at finde ind i en god rytme, prioritere din træning og få det hele til at passe ind i din hverdag. Hertil kan en træner hjælpe med at få det hele til at ske i et tempo, som passer dig, så du over tid kan opbygge gode vaner og gøre træning til en fornøjelse og velintegreret del af din hverdag.

… Og har du blot brug for at hanke op i dig selv, så kan en personlig træner naturligvis hjælpe med at skubbe til dig, forpligte og tage dig i nakken, når du har svært ved at komme ud af starthullerne!

Du har begrænset erfaring og viden omkring træning

Foruden at have svært ved at komme i gang – eller holde motivationen oppe – så kan det være en udfordring at komme rigtigt i gang, hvis du har begrænset erfaring med træning og planlægning heraf.

Det er en jungle at finde frem til hvad og hvordan, du skal træne, og ikke mindst vide hvordan dit programsprogram skal være struktureret førend det er optimalt og resultatskabende.

Det fører gerne til, at din træning bliver udført med hovedet under armen og uden nogen særlig plan – hvilket i sidste ende leder til middelmådige eller mangelfulde resultater, hvorfor du blot ender med at spilde din tid.

Med en personlig træner på sidelinjen får du hjælp til at planlægge din træning optimalt i forhold til dine målsætninger, og det er den sikre vej til øget viden og erfaring omkring træning, så du kan varetage og styre din egen træning optimalt fremadrettet!

Dine resultater halter

Dette er selvfølgelig en af de absolut største – hvis ikke den største – årsag til at få en personlig træner; nemlig haltende og mangelfulde resultater.

Hvad end du allerede er i gang med at træne eller har været i gang tidligere, så kender du måske til problemet; du træner og træner, men du kommer aldrig derhen, hvor du ønsker at være.

Din træning giver kort fortalt ikke de ønskede resultater – og det skal der laves om på.

Træning uden resultater er demotiverende, og det kommer hurtigt til at virke omsonst og ligegyldigt.

Hvis din træning skal give dig fuld effekt og optimal fremgang – så du i sidste ende kan nå dine ønskede mål – så skal din træning være tilrettelagt korrekt, og du skal være vedholdende omkring din træning og presse dig selv og dine grænser, så du får maksimal udbytte af din træning.

Her er en personlig træner den perfekte sparringspartner og indpisker, som ikke blot planlægger dit træningsprogram – men som ligeledes sørger for at hanke op i dig, sparke dig i gang og ikke mindst motivere dig, så du får givet den fuld gas til din træning og dermed opnår de resultater, du drømmer om.

Du har særlige forudsætninger og behov

Endeligt kan det være, at du har særligt forudsætninger og behov, der gør, at du har brug for en ekspert med særlig viden og erfaring på et givent område.

Det kan være, at du døjer med en eller flere skader, som kræver særlig viden og ekspertise på området, hvorfor du har brug for en ekspert til at varetage og hjælpe med din træning.

Uanset dine udfordringer, problemstillinger og behov – så kan du nå videre med din træning med den helt rette træner, som har de rette tanker, erfaringer og kompetencer på lige netop dine områder.

Få hjælp til lige netop dine behov med en kompetent træner

Nu har jeg beskrevet et par scenarier, hvor det virkelig kan give mening for dig at få hjælp af en dygtig personlig træner – men det er naturligvis kun et udpluk af de situationer, hvor en træner kan være med til at skabe en forskel.

I sidste ende kan personlig træning være et sikkert valg i rigtig mange tilfælde og henseender, og du kan være sikker på, at du kan finde en personlig træner, der kan hjælpe lige netop dig.

Uanset hvilke udfordringer du står overfor – eller hvilke målsætninger du ønsker at opnå – så kan personlig træning være med til at sende dig i den rigtige retning og give dig den optimale start på din jagt efter dine mål og ønsker.

Du kan selvfølgelig nå langt på egen hånd, og en personlig træner et aldrig et must – men det er et godt valg, hvis du vil have kompetent vejledning og sparring og gode forudsætninger for at nå dit endelige mål på bedst mulig vis!

Den rigtige personlige træner er guld værd

Tager du beslutningen om at gå videre og finde dig din egen personlige træner til et træningsforløb, så gør du klogt i at bruge tid på at finde den rette. Vi er nemlig alle forskellige – og det samme er trænere.

Vi har hver især forskellige målsætninger, ønsker og behov, og alle trænere har ligeledeshver deres speciale og hver deres interesser.

Af samme årsag er det uhyre vigtigt, at du finder en træner, som har de helt korrekt kompetencer i forhold til dine behov. Hertil er det særligt vigtigt, at du finder en personlig træner, du virkelig har god kemi med og klinger godt sammen med, så i kan få det bedste mulige træningsforløb sammen.

Når du skal finde din personlige træner, så kan det derfor være en god ide at indhente tilbud fra flere personlige trænere i dit nærområde, så du kan danne dig et fornuftigt overblik og være sikker på, at du kommer afsted med den helt rette beslutning.

Foruden at give dig selv gode forudsætninger for at finde den rigtige træner, så sikrer du også dig selv en skarp pris på dit træningsforløb ved at indhente tilbud fra flere personlige trænere.